Yrittäjille

 • Työelämän 007 – Elä ja anna arkijärjelle mahdollisuus

  Työelämän 007 – Elä ja anna arkijärjelle mahdollisuus

  Emme useinkaan toimi arjessamme järkevästi. Elämme tyhmyyttämme sekä yli varojemme että maapallon kantokyvyn. Emme priorisoi vaan yritämme hotkaista to do -listamme kertahaukulla, vaikka järkemme ääni muuta väittäisi. Arkijärkisyys on työelämän käytännönläheinen monitoimityökalu kaikille meille, joita mielihalumme ja tunneimpulssimme johdattelevat mielivaltaisesti sinne tänne. Arkijärkisyys on saranahyve, jonka varassa seisoo paitsi hyvä työelämä myös hyvä elämä.

  Lue lisää


 • Podcast: Kun mä sinut kohtasin

  Podcast: Kun mä sinut kohtasin

  Miksi työ ja tekijät eivät enää tahdo löytää toisiaan? Uudenmaan TE-toimiston podcastissa haetaan lääkkeitä tähän pulmaan.

  Lue lisää


 • Älä jää yksin yrittäjä!

  Älä jää yksin yrittäjä!

  TE-toimisto tunnetaan työttömien palveluista. Monet yrittäjät eivät tiedä, että palvelemme myös heitä monenlaisissa tilanteissa. Ilmaiseksi! Varsinkaan pienyrittäjällä ei usein ole aikaa etsiä ja selvittää, mistä saisi neuvoja akuutissa asiassaan. Kannattaa ottaa yhteyttä Yrityspalveluihimme – useimmiten vastauksen saa heti.

  Lue lisää


 • Toimii myös virkamiehillä – Empatia lisää onnistumisia työssä

  Toimii myös virkamiehillä – Empatia lisää onnistumisia työssä

  Olen toiminut nyt kolme vuotta virkamiehenä Uudenmaan TE-toimistossa. Jo edellisessä työssäni rekrytoijana huomasin, kuinka empatia tuo onnistumisia ja hyvää mieltä työpäiviin. Olen jatkanut samalla linjalla myös tässä nykyisessä tehtävässäni. Voin ilolla todeta, etteivät virkamiehet ole etäisiä ja jäyhiä kuten joskus luulin vaan avoimia ja aidosti asiakkaistaan välittäviä.

  Lue lisää


 • TE-palvelut tukenasi työmarkkinoiden nousuissa ja laskuissa

  TE-palvelut tukenasi työmarkkinoiden nousuissa ja laskuissa

  Muutos on osa nykyajan työmarkkinoita. Yritykset elävät kilpailussa, ja samalla, kun joku kasvaa, toinen menettää asiakkaita. Kolmas sopeutuu uuteen tilanteeseen uudistamalla rakenteitaan, tuotevalikoimaansa, etsimällä uusia markkinoita, toisin sanoen: hakemalla uutta suuntaa. Kaikki se tarkoittaa muutoksia myös yrityksen henkilöstölle – jotain osaamista tarvitaan lisää, toista vähemmän. TE-toimisto on apunasi kaikissa työmarkkinoiden turbulensseissa.

  Lue lisää


 • Rallia ei voiteta ensimmäisessä mutkassa – Eli miten asennoitua työhaastatteluun

  Rallia ei voiteta ensimmäisessä mutkassa – Eli miten asennoitua työhaastatteluun

  Työnhaussa mieli menee helposti asioiden edelle, ja asioihin tulee lähes automaattisesti liittäneeksi sellaisia merkityksiä, jotka eivät niihin kuuluu. Liikkuvia osia riittää, epävarmuutta on ilmassa ja työhaastattelun kuuluukin vähän jännittää. Avainasia on kuitenkin pitää asiat simppelinä ja keskittyä omaan tekemiseen. Muut vaikuttavat tekijät kannattaa tiedostaa ja ottaa lähtökohtaisessa suhtautumisessa huomioon – jotta ne voi haastattelutilanteessa unohtaa.

  Lue lisää


 • Evakkojen lapsista kasvoi auttajia  

  Evakkojen lapsista kasvoi auttajia  

  Lapsuusajan perheen tarinalla on suuri merkitys siihen, millaiseksi elämä muotoutuu aikuisuudessa ja vaikkapa millaiseen työhön hakeutuu. Moni evakkoperheen lapsi on työssä, jossa voi auttaa toisia. Itse olen työskennellyt TE-toimistossa. Perehdyin evakkojen lasten elämään väitöskirjassani ja nyt kirjoitin aiheesta tietokirjan Evakkojen perilliset: keitä me olemme, minne me kuulumme. Evakkojen lasten elämässä Karjalan valot ja varjot näkyvät elämänmyönteisyytenä, auttamishaluna ja luovuutena mutta myös suruna, jonkinasteisena juurettomuutena ja riittämättömyyden tunteena. Tutkimalla evakkojen lasten lapsuudenkokemuksia opin ymmärtämään paremmin myös omaa lapsuuttani kaksikulttuurisessa kodissa, jossa isä oli savolainen ja äiti karjalainen.

  Lue lisää


 • Podcast: Läpi turbulenssien

  Podcast: Läpi turbulenssien

  Ilmailualan yrityksiä ja työntekijöitä on koetellut parin viime vuoden aikana useampi yllättävä turbulenssi. Ensin riepotteli korona, sitten Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Finavian HR-Specialist Paula Palsala kertoo podcastissa, miten turbulenssit tuntuivat heidän tiimissään ja mitä haasteet opettivat? Lisäksi kuulemme finavialaisten haastatteluja työstään, jotta ihmiset pääsisivät lentämään. Finavia vastaa Suomessa 20 lentoaseman toiminnasta. Podcastissa palveluneuvoja Jenna Jormakka kertoo, […]

  Lue lisää


 • Kahden päivän maraton – eli mitä ääntenlaskussa tapahtuu?

  Kahden päivän maraton – eli mitä ääntenlaskussa tapahtuu?

  Viime viikonloppuna Pasilan virastotalossa todistettiin demokratian toteutumista tavanomaista virantoimitusta huomattavasti laajemmin. Virastotalossa toimii tavallisesti muun muassa Väylävirasto ja Maanmittauslaitos, Uudenmaan TE-toimisto. Viikonloppuna sinne kokoontui yli 600 henkeä, jotka ilmoittauduttuaan ovella asettivat rinnuksiinsa Uudenmaan vaalipiirin nimikyltin ja istuivat odottamaan ääntenlaskennan alkua. Olen ollut mukana liki 15 vuotta.

  Lue lisää


 • Jäähyväiset hampurilaispalautteelle – aito kehu on palautteiden gurmeeta 

  Jäähyväiset hampurilaispalautteelle – aito kehu on palautteiden gurmeeta 

  Ihmisellä on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi – myös työpaikallaan. Pelkkien suoritusten sijasta meidän olisi aika pysähtyä näkemään hyvää toisissamme. Omien ja työtovereiden vahvuuksien tunnistaminen ja ääneen sanoittaminen ovat nykyelämän työelämätaitoja, joilla voidaan vaikuttaa aktiivisesti yksilön hyvinvointiin ja ammatilliseen kehittymiseen. Kevään aikana tulemme TE-palvelujen sisällä kehittymään hyveiden avulla ja sopimaan palautteen antamisen käytänteistä.

  Lue lisää