Työelämä

 • Ennakkoluulot sulavat – työelämä tarvitsee myös konkareita

  Ennakkoluulot sulavat – työelämä tarvitsee myös konkareita

  Ikäsyrjintä työmarkkinoilla näyttää onneksi pikkuhiljaa vähenevän. Vastoin pessimistisimpiä arvioita voin omienkin kokemusteni perusteella todeta, että myös yli 55-vuotiaat työllistyvät! Toki asenteissa on vielä paljon tehtävää – meillä kaikilla.

  Lue lisää


 • Toimintaterapeutista TE-toimiston asiantuntijaksi – Sote-alan monet mahdollisuudet

  Toimintaterapeutista TE-toimiston asiantuntijaksi – Sote-alan monet mahdollisuudet

  Sosiaali- ja terveysala puhututtaa niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta millaisia työmahdollisuuksia ala tarjoaa? Miltä tuoreen sote-alan ammattilaisen uran aloitus voi näyttää ja miten kartutettua ammattitaitoa voi hyödyntää? Oma uratarinani osoittaa, miten erilaisiin tehtäviin sote-alan koulutus tarjoaa eväitä. Olen huomannut, että asiantuntijan työssä TE-toimistossa ja aiemmassa työssäni toimintaterapeuttina tavoite on sama: Ihmisten auttaminen ja ratkaisujen etsiminen.

  Lue lisää


 • Työntekijänä Turkissa – suomalainen suorittaa, turkkilainen tunteilee

  Työntekijänä Turkissa – suomalainen suorittaa, turkkilainen tunteilee

  Turkissa sanonta raskas työ vaatii raskaat huvit, saa todella merkityksensä ja vapaa-ajasta otetaan kaikki irti. Suomessa en lähde impulsiivisesti after workeille ja vasta täällä sanastooni ovat kiemurrelleet sellaiset sanat kuin palautuminen ja kuormittuminen, jotka Turkissa loistivat poissaolollaan. Elämä täällä painottuu vahvasti viikonloppuihin, kun taas Turkissa jokainen arki-iltakin on mahdollisuus nautintoihin. Lieneekö syynä kulttuuri, ilmasto vai erilainen suhtautuminen työntekoon?

  Lue lisää


 • TE-toimistojen palvelukyky on jatkossakin turvattava

  TE-toimistojen palvelukyky on jatkossakin turvattava

  Minulla on ilo ja kunnia jatkaa työtäni Uudenmaan TE-toimiston johtajana. Teen matkaa yhdessä sitoutuneen ja muutoskykyisen henkilöstön kanssa. Edessä on kuitenkin suuria muutoksia, joiden läpivieminen vaati uusien yhteistyömallien ja konseptien kehittämistä.

  Lue lisää


 • Asiantuntijuus muutoksessa: tietoisesti tulevaan vai miettimättä menneessä?

  Asiantuntijuus muutoksessa: tietoisesti tulevaan vai miettimättä menneessä?

  Asenteemme työtä kohtaan muodostuvat jokapäiväisten kokemusten kautta ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Valtion asiantuntijoiden työ on jatkuvasta muutoksesta ja tunteita herättävistä aiheista johtuen luonteeltaan uniikkia ja sisältää siksi erityisiä haasteita työympäristön sekä asenteiden kehitykselle. Aikaisempien vastoinkäymisten jäljet voivat näkyä joidenkin asiantuntijoiden asenteissa työtä ja työympäristöä kohtaan. Kysymys kuuluukin: mitä oppeja kannattaa kantaa mukana, ja mitä asenteita jättää menneeseen, jotta takaamme tulevaisuudessa asiantuntijuuden positiivisen kehityksen ja onnellisten työurien pitkäikäisyyden?

  Lue lisää


 • Vältä työhaastattelussa latteat vakiovastaukset  – pistä persoonasi peliin

  Vältä työhaastattelussa latteat vakiovastaukset  – pistä persoonasi peliin

  Työhaastattelun jälkeen on helposti pyörällä päästä. Monesti mielessä velloo kubistisia välähdyksiä keskustelun kulusta: kysymyksiä, vastauksia ja vaikutelmia, mutta sekalaisessa järjestyksessä. Usein myös harmittaa. Tapahtuma ei ehkä vastannut omia odotuksia, vastausten painotukset menivät vinoon tai ei saanut kaikkea kerrottua. Lukemalla tekstin onnistut jatkossa jättämään itsesi näköisen kuvan tyhjentävämmin – haastattelijan asettamiin askelmerkkeihin.

  Lue lisää


 • Kuusamosta Helsinkiin — keski-ikäisen pariskunnan hyppy tuntemattomaan

  Kuusamosta Helsinkiin — keski-ikäisen pariskunnan hyppy tuntemattomaan

  Muutimme Kuusamosta Helsinkiin töiden perässä kolme vuotta sitten. Meille paikkakunnan vaihdos oli iso muutos, koska olimme asuneet koko elämämme synnyinseudullamme Koillismaalla. Nykyään monet muuttavat etelästä pohjoiseen, koska haluavat pois hektisestä työstä ja suurkaupungin vilskeestä. Me kuljimme vastavirtaan työn ja lasten vuoksi.

  Lue lisää


 • IMAGO 2.0 – Työnantajamielikuvan ja rekrytointiosaamisen uusia tuulia Tampereella

  IMAGO 2.0 – Työnantajamielikuvan ja rekrytointiosaamisen uusia tuulia Tampereella

  Jos aina odottaisimme itseltämme täydellisyyttä, paljon vaikuttavaa työtä jäisi kokonaan tekemättä,” kiteytti IMAGO-hankkeen koordinaattori Marjo-Riikka Utriainen Imagon kehittämispäivien alkuun. Ajatus näkyy myös hyvin meemissä, (myöhemmin alla) joka kuvastaa sitä, miten joskus visiota pitää yksinkertaistaa, jotta siitä saa ymmärrettävän ja yrityksiä kiinnostavan palvelutuotteen. Ja tässä työnantajakuvaa ja rekrytointiosaamista parantava IMAGO-hanke on onnistunut harvinaisen hyvin jo nyt, vaikka hankeaikaakin on vielä reilusti jäljellä. Parhaillaan työstetään uudistettuja palveluita, jotka kulkevat työnimellä IMAGO 2.0.

  Lue lisää


 • Ravintola-alan suola – Elämyksiä tarjolla asiakkaille ja tekijöille

  Ravintola-alan suola – Elämyksiä tarjolla asiakkaille ja tekijöille

  Muistan aivan ravintolakoulun alkuajoista lähtien, että jokainen opettaja suositteli vaihtamaan työpaikkaa vähintään parin vuoden välein uran alkuvaiheessa, jotta pääsee näkemään paljon erilaisia tapoja työskennellä sekä erilaisia keittiöitä. Minua tämä tie kuljetti ympäri Helsinkiä, Göteborgiin ja Tukholmaan. Tapasin paljon erilaisia ihmisiä ja pääsin näkemään ja kokemaan paljon; olin yksin töissä, kun silloinen Tasavallan Presidentti tuli iltapalalle adjutantteineen. Toisen kerran jouduin hovimestarin kanssa esittämään suruvalitteluja omaisille, kun asiakas menehtyi sydänkohtaukseen rapujuhlissa. Jokainen päivä oli erilainen. Hyvässä ja pahassa. Yhtäkään en vaihtaisi pois.

  Lue lisää


 • Koukuttavia kohtaamisia kaupassa

  Koukuttavia kohtaamisia kaupassa

  Kuinka monesta toimialasta voi sanoa sen olevan mukana elämämme kaikissa käänteissä? Kaupan ala on ainakin yksi niistä. Arkisia kohtaamisia, merkityksellisiä keskusteluja ja lukuisia työmahdollisuuksia. Alan mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, eivätkä ne keskity vain suoraan asiakaspalveluun. Itse aloitin työt kaupassa 15-vuotiaana ja edelleenkin teen työtä alan parissa. Nyt autan kaupan alan ihmisiä löytämään töitä. Kokemuksesta tiedän, että työ tällä alalla on todella palkitsevaa.

  Lue lisää