Työelämä

 • Riman alittajasta tohtoriksi – uratarina sotealalta

  Hain sairaanhoitajaopistoon aikana, jolloin sairaanhoitajan ammatti oli hyvin haluttu. Tuolloin oli vuosi 1977, ja valmistuin ylioppilaaksi. Valitsin sairaanhoitajaopiston, koska tuolloin minun ei tarvinnut päntätä pääsykokeisiin, vaan opiskelijavalinnat tehtiin opintomenestyksen ja soveltuvuuskokeiden perusteella. Kutsumus hoitotyöhön ei ollut lähtökohtani vaan ennemminkin ajauduin alalle. Olen löytänyt soteurallani jatkuvasti uusia haasteita ja mahdollisuuksia kehittyä.

  Lue lisää


 • Unohda kutsumusmyytti – sotealalla pärjää ihmisten kanssa viihtyvä

  Sote-alaa leimaa huutava työntekijäpula. Yli 90 % alan organisaatioista ilmoittaa vaikeuksista työvoiman saamisessa. Palkkaus sekä työolot ovat merkittävässä asemassa alan houkuttelevuuden palauttamisessa. Samalla on hyvä muistaa, että myytti hoitotyöstä kutsumuksena on menneisyyttä. Moni haluaa hakeutua alalle, jolla riittää työtä ja kuukausittainen palkka on turvattu. Tässä on sotealan mahdollisuus. Ala sopii kaikille, jotka tykkäävät työskennellä ihmisten parissa.

  Lue lisää


 • Tasapaino ennen kaikkea – Joogahippisosionomin uraseikkailu

  Unelmani ei ole enää olla maailmankuulu artisti tai astronautti, mutta minulle on yhä tärkeää vaikuttaa ja oppia uutta. Matka seikkailunnälkäisestä sosionomista ja joogahipistä tähän hetkeen on sisältänyt kaikki sateenkaaren värit erikoistehosteilla ja glitterillä. Uteliaisuus ja uskallus hypätä tuntemattomaan kuljetti minut lukuisien risteyksien läpi lopulta TE-toimistoon asiantuntijaksi.

  Lue lisää


 • Aika ystävä vai vihollinen? Aika hyvä kysymys

  Olen ollut mestari säheltämään ja säätämään aikataulujen kanssa. Parhaimmillaan minulla on ollut käytössä samaan aikaan viisi fyysistä kalenteria, muutama kännykkäkalenteri sekä pari outlook-kalenteria. Plus kaikki applikaatioiden omat kalenterit. Kerron muutaman vinkin, kuinka sain ajankäyttöni haltuun. Ehkä joku näistä toimii myös sinulle?

  Lue lisää


 • Yhdessä ohjautuva tiimi syö standardit aamupalaksi

  Ihmiset tekevät hyvää työtä, kun heille antaa siihen mahdollisuuden. Ja kukapa muu olisikaan oman työnsä paras asiantuntija, jos ei työntekijä itse. Siksi yhdessä ohjautuva tiimi voi saada aikaan jotain, mihin ylhäältä manageroitu ryhmä ei helposti pysty. Pitkälle pääsee, kun antaa mahdollisuuden, tukee onnistumisessa ja luottaa. Liityin muutama kuukausi sitten yhdessä ohjautuvaan tiimiin ja nyt kerron, mitä kohtasin.

  Lue lisää


 • Anna minun auttaa sinua!

  Työskentelen nuorten parissa, ja usein törmään tilanteeseen, jossa asiakas ei ole toimittanut tutkintotodistustaan TE-toimistoon ja jää siksi ilman työttömyysturvaa ja palveluita. Tämä turhauttaa etenkin silloin, kun olemme pyytäneet todistusta toistuvasti. Asiantuntija voi auttaa nuorta paljonkin esimerkiksi työnhaussa, mutta vain jos nuori hoitaa oman osuutensa. Asiantuntijan keinot herätellä nuorta ovat rajalliset.

  Lue lisää


 • Joulu pelastettu – Mullistava Korvatunturin sopimus takaa työrauhan

  Joulu näyttää sittenkin tulevan – ja lahjojen kanssa. Tonttujen ja Joulupukin solmima Korvatunturin sopimus tuo työrauhan. Työolosuhteiden järjestelytuki ratkaisi sovun öisissä neuvotteluissa. Korvatunturin nimetön lähteemme kertoo, että joulutorttuja ja glögiä kului kokoushuoneessa ennätysmäärä. Tontut kehuvat tarjoilua ja sopimusta sekä suosittelevat pykälien soveltamisesta myös muilla aloilla. Joulupukki kiittää Korvatunturin TE-toimistoa avusta. Jatkossa Korvatunturilla imelletään vain perunalaatikkoa.

  Lue lisää


 • Kiinnostaako omaehtoinen opiskelu? Lue vinkit hakuun

  Omaehtoinen opiskelu on TE-toimiston suosituimpia palveluita. Kielteiset tukiratkaisut aiheuttavat ihmetystä ja turhautumista tuen hakijoissa. Lue seuraavaksi, mitä sinun on hyvä tietää, jos haluat päästä opiskelemaan työttömyysetuudella tuettuna. Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Koskaan ei ole liian aikaista ottaa yhteyttä TE-toimistoon, kun mietit omaehtoista opiskelua.

  Lue lisää


 • Työllisyystavoite – enemmän ja parempia työpaikkoja

  Vaikka tämäkin vuosi on mennyt koronapandemian varjossa, talouskasvu on Suomessa elpynyt ja työllisyys on kasvanut varsin nopeasti. Työllisten määrän kasvu on tärkeää sosiaalipoliittisesti ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen turvaamiseksi. Myös syntyvien työpaikkojen laadulla on merkitystä. Aiemman tutkimusten mukaan parempilaatuisista työpaikoista on hyötyä niin työntekijöille, yrityksille kuin koko yhteiskunnalle.

  Lue lisää


 • Joulupukilla uneton yö: Meillä on aina menty tontut edellä

  Joulupukki on lähettänyt Uudenmaan TE-toimistolle vastauksensa tonttujen työolosyytöksiin. Joulupukki on hämmästynyt tonttujen kritiikistä. ”En tunnista itseäni tästä työnantajakuvasta”, hän kirjoittaa saatteessaan. Joulupukin mukaan kyselyissä ei ole ilmennyt epäkohtia työoloissa ja saatu palaute on ollut positiivista. Pukki ei halua vähätellä tonttujen kritiikkiä, mutta arvelee ongelmien liittyvän palautelaatikon imellyttämisprosessiin. Julkaisemme yksinoikeudella Joulupukin viime yönä kello 3.23 toimittaman sähköpostin poikkeuksellisesti sellaisenaan.

  Lue lisää