Työelämä

 • Ennen kaikki oli paremmin vai oliko – Työllisyyden hoitoa neljällä vuosikymmellä

  Ennen kaikki oli paremmin vai oliko – Työllisyyden hoitoa neljällä vuosikymmellä

  Kun tulin määräaikaiseen tehtävään työantajapalveluihin suunnitelmani oli siirtyä takaisin omalle alalle viimeistään, kun nuorin lapsemme lähtisi kouluun. Koulut ovat alkaneet ja loppuneet, lapsi täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja täällä työskentelen edelleen. Mielenkiintoisia, uusia haasteita on riittänyt. Nyt katselen tätä aikaa palvelujohtajan näkökulmasta Uudenmaan TE-toimistossa johdon tuen vastuualueella.

  Lue lisää


 • Tukea digiloikkiin ja osaajia vihreään siirtymään

  Tukea digiloikkiin ja osaajia vihreään siirtymään

  Työvoimakoulutusten linjausraportti vuodelle 2023 linjaa millaisia työvoimakoulutuksia Uudellamaalla järjestetään tänä vuonna. Digitalisaatio ja vihreä siirtymä tuovat omat koulutustarpeensa. Koulutuksia pohdittaessa on hyvä muistaa myös Uudellamaalla asuvat maahanmuuttajat. Tutkijana avaan myös, miten Venäjän hyökkäyssota liittyy työvoimakoulutuksiin ja mitä digitalisaatio vaatii sote-alalla.

  Lue lisää


 • Lakimuutos tiukentaa omaehtoisen opiskelun työnhakuvelvoitetta – Lue tuoreista muutoksista

  Lakimuutos tiukentaa omaehtoisen opiskelun työnhakuvelvoitetta – Lue tuoreista muutoksista

  Työttömyysetuudella tuetun omaehtoisen opiskelun pelisäännöt muuttuvat. Opetussuunnitelman mukaisen koulutuksessa etenemisen lisäksi tulee nyt paneutua myös aktiiviseen työn hakuun. Työnhakuvelvoitetta tiukentava lakimuutos tuli voimaan tämän vuoden alusta. Jos harkitset omaehtoista opiskelua työttömyysetuudella, ota yhteys TE-toimiston asiantuntijaasi tai Työllisyyden kuntakokeilun omavalmentajaasi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa!

  Lue lisää


 • Tee pivot – startup-suunnanmuutoksella uuteen työpaikkaan

  Tee pivot – startup-suunnanmuutoksella uuteen työpaikkaan

  Kaikki tietävät, että muutos on ikuista, ja että työtä tai ammattia voi joutua vaihtamaan monta kertaa työuran aikana. Mutta se, miten tällainen ammatillinen suunnanvaihdos tulisi tehdä, voi vaikuttaa hyvinkin epämääräiseltä ja ahdistavalta. Epävarmuustekijöitä, kun on loputon määrä. Urasuunnitteluoppaista voi olla hyötyä, mutta toinen vaihtoehto on hakea oppia sieltä, missä epävarmuus on maksimaalista – startup-maailmasta. Eli tehdä pivot.

  Lue lisää


 • Joulupukki yllätysvierailulla TE-toimistossa – Katso video!

  Joulupukki yllätysvierailulla TE-toimistossa – Katso video!

  Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta 2023!

  Lue lisää


 • Yli tuhat onnistumistarinaa – Työ-SIBissä löydetään ihmisen piilossa oleva potentiaali

  Yli tuhat onnistumistarinaa – Työ-SIBissä löydetään ihmisen piilossa oleva potentiaali

  Työ-SIB työllistämisohjelman valmennuksissa asiakkaat kohdataan heidän omista lähtökohdistaan – kunnioittavasti ja kuunnellen. Apua saa työnhakuprosessin kaikissa eri vaiheissa. Valmennuksessa pyritään siihen, että asiakas kokee onnistumisia ja oppii tunnistamaan yhä paremmin omaa profiiliaan ammattilaisena ja osaa hyödyntää tätä työnhaussa. Tavoitteena on pitkäkestoinen työllistyminen. Moni onkin onnistunut. Yli tuhat osallistujaa on työllistynyt hankkeessa.

  Lue lisää


 • Ennakkoluulot sulavat – työelämä tarvitsee myös konkareita

  Ennakkoluulot sulavat – työelämä tarvitsee myös konkareita

  Ikäsyrjintä työmarkkinoilla näyttää onneksi pikkuhiljaa vähenevän. Vastoin pessimistisimpiä arvioita voin omienkin kokemusteni perusteella todeta, että myös yli 55-vuotiaat työllistyvät! Toki asenteissa on vielä paljon tehtävää – meillä kaikilla.

  Lue lisää


 • Toimintaterapeutista TE-toimiston asiantuntijaksi – Sote-alan monet mahdollisuudet

  Toimintaterapeutista TE-toimiston asiantuntijaksi – Sote-alan monet mahdollisuudet

  Sosiaali- ja terveysala puhututtaa niin hyvässä kuin pahassakin. Mutta millaisia työmahdollisuuksia ala tarjoaa? Miltä tuoreen sote-alan ammattilaisen uran aloitus voi näyttää ja miten kartutettua ammattitaitoa voi hyödyntää? Oma uratarinani osoittaa, miten erilaisiin tehtäviin sote-alan koulutus tarjoaa eväitä. Olen huomannut, että asiantuntijan työssä TE-toimistossa ja aiemmassa työssäni toimintaterapeuttina tavoite on sama: Ihmisten auttaminen ja ratkaisujen etsiminen.

  Lue lisää


 • Työntekijänä Turkissa – suomalainen suorittaa, turkkilainen tunteilee

  Työntekijänä Turkissa – suomalainen suorittaa, turkkilainen tunteilee

  Turkissa sanonta raskas työ vaatii raskaat huvit, saa todella merkityksensä ja vapaa-ajasta otetaan kaikki irti. Suomessa en lähde impulsiivisesti after workeille ja vasta täällä sanastooni ovat kiemurrelleet sellaiset sanat kuin palautuminen ja kuormittuminen, jotka Turkissa loistivat poissaolollaan. Elämä täällä painottuu vahvasti viikonloppuihin, kun taas Turkissa jokainen arki-iltakin on mahdollisuus nautintoihin. Lieneekö syynä kulttuuri, ilmasto vai erilainen suhtautuminen työntekoon?

  Lue lisää


 • TE-toimistojen palvelukyky on jatkossakin turvattava

  TE-toimistojen palvelukyky on jatkossakin turvattava

  Minulla on ilo ja kunnia jatkaa työtäni Uudenmaan TE-toimiston johtajana. Teen matkaa yhdessä sitoutuneen ja muutoskykyisen henkilöstön kanssa. Edessä on kuitenkin suuria muutoksia, joiden läpivieminen vaati uusien yhteistyömallien ja konseptien kehittämistä.

  Lue lisää