Kategoriat
kohtaanto työelämä työmarkkinat työnantajat Yleinen

Onnistunut palvelu – tulin kuulluksi ja sain apua työllistymiseen

Työllistymistä tukevat TYPO-hankkeet vetävät vuosittain useita satoja henkilöitä palvelun piiriin. Koronasta huolimatta viimeisen kolmen vuoden aikana noin 2000 henkilöä on hakenut puhtia työnhakuun ja työllistynyt tai saanut muun pidempiaikaisen ratkaisun työttömyyden sijaan. Palvelussa saat henkilökohtaista apua ja sparrausta omaan tilanteeseesi yksilöllisen aikataulun mukaan.

Kirjoittaja: Eija Lappalainen, kehittämispäällikkö Uudenmaan TE-toimisto

Sitähän se työnhaku on, yksin puurtamista työnhaun asiakirjojen ja eri työnhaun alustojen parissa. Mutta tiesitko, että TE-toimistojen säännöllisen asioinnin rinnalla voit hyödyntää maksuttomia työnhakua tukevia TYPO-hankkeiden palveluita?

Sana TYPO tarkoittaa yksinkertaisesti vain työllisyyspoliittista ja hankkeet ovat yhdistysten, järjestöjen, säätiöiden tai kaupunkien organisoimia työnhakua avustavia palveluja. Rahoittajana toimii TE-toimisto. 

Hankkeet on suunnattu kaikille TE-toimistossa tai kuntakokeilussa asiakkaina oleville työttömille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt ja uhkaa edelleen pitkittyä sekä kaikille 50 vuotta täyttäneille.

TYPO-hankkeissa pääset toimimaan ammattilaisen kanssa omaan työnhakuusi liittyvissä asioissa. Tarvittaessa saat apua myös työnhaun sähköisissä kiemuroissa. Jos työnsaannin esteenä on esimerkiksi hygieniapassin puuttuminen, hanke voi auttaa sen hankkimisessa.

Millaista virtaa TYPO:sta?

TYPO-hankkeet ovat TE-toimiston ostamia palveluja työnhakijoille. Tällä hetkellä Uudenmaan TE-toimiston alueella toimii kolme palvelujen tarjoajaa.

Vihdissä asuvia työnhakijoita palvelee Vihdin kunnan Työvoimala Boost -hanke. Pääkaupunkiseudulla palvelua tarjoavat Kalliolan Setlementin Jatkumoita-hanke ja Kuntoutussäätiön Askeleet töihin -hanke.

Lisätiedot hankkeiden palveluista voi käydä kurkkaamassa www.taidonpolku.fi ja sieltä kohdasta: ”Työnhakijalle” ja: ”Työllisyyspoliittiset hankkeet vuonna 2023”.

Mitä TYPO:ssa tehdään?

Hankkeissa saat matalan kynnyksen palvelua räätälöitynä juuri omiin tarpeisiisi. Yhdessä hanketyöntekijän kanssa voit keskittyä sinua askarruttaviin työnhaun kysymyksiin ja etsiä työtä tai koulutusta.

Sinua autetaan luomaan ajantasaiset työnhakuasiakirjat. Hanketapaamisessa tilanteesi käydään läpi ja mietitään sinulle sopivia etenemispolkuja.

Pidät yhteyttä tarpeen mukaan henkilökohtaiseen sparraajaasi. Saat apua, neuvoja ja tukea, jos vaikka uudelleen kouluttautuminen on sinulle seuraava askel.

Miksi siis pyöriä asioiden kanssa yksin, kun voi saada maksutta ammattimaista palvelua omaan tarpeeseen?

Hankkeen asiakkuuden pituus sovitaan tarpeen mukaan. Yleensä kesto on 1–3 kuukautta. Tuona aikana työttömyysturva jatkuu normaalisti.

Jos keskeyttää hankkeen työhönvalmennuksellisen palvelun ennen sovittua aikaa, siitä ei tule työttömyysturvaseurauksia, koska hankkeen palveluihin osallistuminen on vapaaehtoista. Lisäksi hankkeissa tapahtuvaa työnhakua voidaan hyödyntää työnhakuvelvoitteen täyttämisessä.

Kun olet saanut yhteyden hanketyöntekijään, sovitte tapaamisesta. Ensimmäisessä tapaamisessa kartoitetaan sinun elämäntilanteesi ja tarpeesi työllistymisen näkökulmasta. Teette yhdessä suunnitelman, miten edetään. Loppu riippuu sitten siitä, millaisesta avusta ja tuesta sinä hyödyt.

Miten pääsee mukaan?

Mene siis www.taidonpolku.fi ja klikkaa kohdasta: Työllisyyspoliittiset hankkeet vuonna 2023. Näin pääset katsomaan tarjolla olevien palvelujen sisällöt. Kun jokin hankkeista tuntuu kiinnostavalta, voit olla suoraan yhteydessä hankkeen yhdyshenkilöihin, joiden yhteystiedot mainitaan hankkeen kohdalla.

Voit myös keskustella ensin oman TE-toimiston tai kuntakokeilun vastuuvirkailijasi kanssa ja hän voi suostumuksellasi esitellä sinut hankkeelle. Näin hankkeesta otetaan sinuun yhteyttä.   

TYPO-asiakkaiden palautteet ovat olleet hyviä. Tällä hetkellä hankkeissa on tilaa, joten asiakkaaksi pääsee nopeallakin aikataululla.

Mitä enää miettimään, hae mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *